Concòrdia diu no al pacte d'Estat per la UE perquè seria "hipòcrita"

www.andorradifusio.ad

Nova reunió aquest dimarts al matí amb les forces polítiques que participen al pacte d'Estat per les negociacions amb la UE. El Govern ha compartit la posició en matèria de lliure circulació de persones i telecomunicacions. També s'han tractat les advertències dels reguladors financers europeus. Una de les formacions absents ha estat Concòrdia, que, per decisió unànime dels militants, ha acordat que no s'adherirà al pacte.

Concòrdia està d'acord a estrènyer els lligams amb la Unió Europea però d'una manera més progressiva i, per això, ha abandonat el pacte d'Estat per les negociacions amb Brussel·les. La darrera trobada s'ha fet aquest matí i el partit ja no hi ha estat present.

"Seria hipòcrita per part d'Andorra estar negociant amb la Unió Europea un acord amb el qual nosaltres ja sabem des d'ara que no estem d'acord."
Cerni Escalé, president grup parlamentari Concòrdia

Consideren que Andorra no s'ha d'aixecar de la taula de negociacions però no s'ha d'arribar a un acord a qualsevol preu. Creuen que s'ha cedit massa sobirania amb Brussel·les i per exemple un acord d'associació no permetria limitar l'especulació immobiliària.

"Hem d'apostar per les empreses del país i en segon lloc veure com podem fer una obertura molt més mesurada, molt més progressiva que ens permeti diversificar els sectors que en interessen."
Cerni Escalé, president grup parlamentari Concòrdia

També diuen que estan en política per fer el que opinen que és just per a la gent d'Andorra i que si volguessin anar pel camí fàcil estarien a Demòcrates.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Concòrdia i PS donen suport a la moratòria de la inversió immobiliària estrangera L'accessibilitat cognitiva, l'objectiu de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell d'aquest curs