ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

El congrés de Liberals d'Andorra aprova el pacte amb el PS per a les properes eleccions generals

www.andorradifusio.ad

Les bases de Liberals d'Andorra han donat llum verd per a l'acord amb el Partit Socialdemòcrata per a les properes eleccions generals. Així ho han decidit en el congrés extraordinari de la formació, celebrat dimecres a la nit.

Una seixantena de militants han validat per majoria, no sense debatre abans intensament, que Liberals presenti candidatures territorials conjuntes amb el PS en els propers comicis. 

L´objectiu és tancar llistes en el màxim nombre de parròquies. L´última paraula sempre serà pels comitès parroquials. "Enteníem que havíem de fer aquest congrés per obtenir aquesta autorització prèvia i ara cada comitè haurà de buscar l’acord i els candidats", ha manifestat el secretari de relacions internacionals i defensor de la ponència, Valentí Martí.

L´acord amb el PS determina tres línies programàtiques: responsabilitat política i regeneració democràtica, encaix amb Europa, amb màxima transparència, i impuls institucional amb la modificació de la llei qualificada del règim electoral i del referèndum. Sobretot, voluntat de més transparència. El secretari general del partit, Amadeu Rossell, apunta a un “tarannà absolutament diferent, molt més diàleg tingui qui tingui la majoria”. Critica que “als mateixos consellers se’ls ha amagat documentació a la qual, com a consellers, haurien de tenir accés per poder treballar i durant molt de temps no ha estat possible”. “La majoria d’aquests set anys no ha estat gens bona per al país”, opina.

Tots dos creuen que el calendari legislatiu no permet l'avançament electoral. Això els permetrà explicar millor als seus electors el pacte amb el PS.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Sergi Linares
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: