El Consell d'Europa adopta el primer tractat internacional sobre IA

Andorra ha donat suport a l’aprovació del Conveni ma

Andorra ha donat suport a l’aprovació del Conveni marc en intel·ligència artificial i drets humans del Consell d’Europa. La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha estat la representant del Govern al Comitè de Ministres d'aquest organisme, reunit a Estrasburg. 

El conveni sobre la IA estableix un nou marc sobre el disseny, el desenvolupament, l’ús i la desactivació de sistemes d’intel·ligència artificial. Recomanacions alineades amb el codi ètic aprovat recentment pel Govern, que prioritza l'acompanyament a la ciutadania, empreses i administració en l'ús de tots els sistemes desplegats a través de la IA.

Andorra ha participat activament al debat amb diversos experts. Un cop revisat, el nou conveni serà traslladat el mes de setembre al Consell General. La reunió també ha servit per condemnar l’agressió de la Federació Russa a Ucraïna.

Reunions bilaterals

Imma Tor ha aprofitat el Comitè de Ministres per tractar amb els seus homòlegs d’Estònia i d’Eslovènia sobre futurs acords bilaterals, en l’àmbit fiscal i de digitalització. També s'ha trobat amb els secretaris d’Estat d’Afers Europeus d’Espanya i Portugal, per aprofundir en la cooperació transfronterera i educativa i parlar sobre l’acord d’associació.

Informa: Redacció

Imatge: Govern d'Andorra

Comparteix:

Andorra ultima una doble col·laboració amb l'ONCE Els gestors s'associen per evitar l'intrusisme