El Consell General i la Casa de la Vall tornen a obrir portes a visitants tradicionals i a públics nous

www.andorradifusio.ad

Aquesta data tan assenyalada, que a més enguany celebra un destacat aniversari, ha arrencat amb una jornada de portes obertes al Consell General amb visites gratuïtes a la Casa de la Vall que han acabat aquest dimarts al migdia. 

Pels visitants es tracta d'una ocasió idònia per conèixer la història i les principals institucions del país, palpant així el recorregut que ha fet Andorra fins a l'actualitat. Tot i que alguns ja fa temps que viuen aquí, encara no havien tingut l'oportunitat d'apropar-s'hi i han celebrat poder fer-ho en un dia tan especial. També han destacat la importància de compartir l'experiència amb els més petits.

Els més menuts han pogut, fins i tot, tocar la campana, l'inici habitual d'una sessió parlamentària al Consell General. Una sessió que aquest dimarts ha estat molt diferent perquè en comptes dels consellers trobem a la població general que, encuriosida, s'ha atansat a la institució per tal de celebrar aquests 30 anys de la constitució en un dia tant important. És considera molt important poder atansar-se al parlament per tal de difondre la història i la cultura del país.

Mentrestant, la plaça del Consell General ha acollit l'espectacle "Terra", a càrrec de l'Esbart Laurèdia. Per a l'ocasió ha comptat amb la col·laboració de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella. A través de la dansa, la música i les cançons, trenta-dos dansaires han representat el naixement i l’evolució fins als nostres dies d’un dels parlaments més antics d’Europa.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Què hem après de la pandèmia de la Covid-19? La Fundació ONCA ofereix un concert per commemorar la Constitució i el 30è aniversari de l'orquestra