El Consell General deixa per més endavant la regulació dels autònoms econòmicament dependents

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha aprovat la llei dels autònoms amb l'abstenció de Terceravia. El que s'ha deixat per a més endavant és la regulació dels treballadors per compte propi econòmicament dependents, aquells que tenen un client que els factura el 80% o més del global. El motiu són les reticències d'alguns grups. L'executiu elaborarà un text propi sobre aquest sector laboral.

La presidenta suplent del grup socialdemòcrata, Judith Salazar, destaca que alguna cosa no s'ha fet bé "perquè això generi reticències o que entre tots ens convingui un debat més profund al respecte". El conseller de Tercera Via +UL+independents, Joan Carles Camp, ha anat més enllà i assegura que costa de donar explicacions a l'exterior. "O aquesta llei no compleix la finalitat per la qual va ser creada i exposada, segurament per les presses legislatives o bé costa d'explicar als responsables polítics comunitaris les especificitats d'Andorra".

Amb tot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, detalla que "l'esborrany que avui se sotmet a votació, encomana a Govern l'anàlisi del treballador per compte propi econòmicament dependent per dotar-lo d'una regulació pròpia i més àmplia de la prevista inicialment al projecte de llei tramitat".

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Lionel Gilot guanya el primer premi del concurs de fotografia 'L'art de la pedra seca a Andorra' Christian Garcia planteja la teoria de la triple A: acceptació, actitud i adaptació a l'adversitat