La cònsol d'Argentina considera necessari oferir allotjament als temporers i es compromet a millorar l'atenció des de Barcelona

www.andorradifusio.ad

Oferir allotjament als temporers i informar-los millor sobre el mercat laboral per evitar que es repeteixin situacions de vulnerabilitat o arribades massives. Aquests són alguns dels temes que han entaulat el Govern i la cònsol general d'Argentina, Rossana Surballe, que en la seva visita també s'ha trobat amb l'Associació Argentinos en Andorra, a qui considera un bon intermediari mentre no estigui operativa la futura oficina del treballador temporer. 

La cònsol general d'Argentina acreditada a Andorra, Rossana Surballe, ha visitat aquest dilluns el Principat i s'ha reunit al matí amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, en el marc de la ronda de trobades diplomàtiques habituals.

Segons ha publicat Espot a través de les xarxes socials, la reunió sobretot ha consistit a fer un balanç de les relacions bilaterals entre ambdós països i parlar de les necessitats que té la comunitat argentina del país. 

Segons el president de l'Associació Argentinos en Andorra, Marcelo (Riccie) Ponce, amb qui s'ha reunit Surballe posteriorment, l'executiu i la cònsol argentina han parlat de compromisos com els d'oferir allotjament als temporers i informació més detallada i completa de les necessitats laborals del país per prevenir i evitar situacions de vulnerabilitat i d'arribades massives com la d'aquesta tardor. Pensen que s'han de fer esforços des de totes les parts.

Surballe considera que l'associació pot ser un punt d'informació intermediari fins que es creï la futura oficina del treballador de temporada, un dels projectes més destacats d'Argentinos en Andorra que ja s'ha exposat al Govern. En aquest sentit, Ponce opina que aquesta oficina hauria de ser l'entitat oficial que ha de donar suport al col·lectiu de temporers i guiar-los, però també vetllar perquè no hi hagi irregularitats per cap de les bandes. Tot i que no tindrà un poder sancionador, sí que pot ajudar a visibilitzar situacions abusives com les que recentment ha denunciat Argentinos en Andorra al ministeri d'Interior. 

Responent a les peticions de l'associació, la cònsol argentina també s'ha compromès a canviar i actualitzar requisits que han quedat antics i agilitzar l'atenció que es dona des de la seu que tenen a Barcelona, tenint en compte que la pàgina web ja informa de torns especials per a argentins que resideixen a Andorra, Alacant o València. 

Argentinos en Andorra també ha compartit amb Surballe la voluntat de fixar un dia oficial per reconèixer els treballadors de temporada i organitzar una exposició fotogràfica que es faria coincidir amb aquest esdeveniment. 

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides: Govern d'Andorra 

Comparteix:

Llum verd a la tipificació de matrimoni, sigui quina sigui la orientació sexual de la parella Els fisioterapeutes denuncien competència deslleial per part dels serveis de rehabilitació del SAAS