La construcció permet a Andorra la Vella obtenir 4 milions de superàvit el 2023

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella tanca el 2023 amb 4 milions de superàvit. Els ingressos es van enfilar per sobre dels 57 milions, prop d'un 18% més que el 2022. El comú, d'altra banda, destinarà 150.000 euros al programa Reviu per crear una bossa d'habitatge a preu assequible. El cònsol major espera disposar del reglament al juny. De moment tres propietaris s'han interessat en la iniciativa.

Andorra la Vella vol accelerar el programa Reviu, destinat a crear una bossa d'habitatges a preu regulat. De moment hi destinarà 150.000 euros, xifra que es podria augmentar en funció de les necessitats. El comú treballa amb una base important, ja que tres propietaris de la parròquia s'han interessat en el projecte i si es concreta la col·laboració  li permetria gestionar vint habitatges.

El cònsol major espera disposar del reglament al juny, un document que servirà per establir les bases del programa i determinar les condicions per accedir a un d'aquests habitatges. Sergi González ja avança que "es prioritzarà més la quantitat de pisos a reformar" en aquestes directrius.

La sessió ha servit també per aprovar la liquidació dels comptes del 2023, que s'ha tancat amb 57 milions d'ingressos i 52.900.000 euros en despeses. Per tant, amb un superàvit de 4.177.000 euros. Un superàvit que el conseller de finances, Joaquim Miró,  reconeix que és conseqüència de romanents traspassats del 2022. Per la seva part des de la minoria, David Astrié ha emfatitzat que "una bona gestió del pressupost comporta tancar els comptes d'una manera equilibrada". 

El comú disposarà la setmana vinent de l'informe sobre l'estudi de càrrega.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

El Consell d'Europa insisteix en la capitalitat d'Andorra la Vella Primer any per sobre de les expectatives