ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Controls a les motos dia i nit

www.andorradifusio.ad

Per tal d'augmentar la seguretat a la xarxa viària, la policia fa controls des de dilluns a diferents punts, aturant motocicletes i ciclomotors. Els conductors tenen l'obligació de, tècnicament i administrativament, tenir al dia el seu vehicle.

Al control, la patrulla està formada per tres agents de la unitat de seguretat viària de la Policia i són ells els encarregats d'aturar els conductors i revisar que moto i documentació estiguin en perfectes condicions i en regla.

Un dels agents explica que l'objectiu "és millorar la seguretat viària" i que per aquest motiu "es faran controls de dia i de nit específicament a motocicletes, ciclomotors i vehicles anàlegs".

Els controls tindran lloc fns a finals de mes per reduir la sinistralitat a les carreteres, que l'any passat va registrar 508 accidents.

Amb l'arribada del bon temps, proliferen aquest tipus de vehicles a la carretera. No hi ha uns punts concrets on es duran a terme aquestes aturades. La patrulla es desplaçarà fins al 31 de maig a qualsevol punt de la via urbana o interurbana.

Els agents sancionaran les infraccions dels conductors. L'agent apunta a totes aquelles persones "sense assegurança, sense ITV al dia o amb pneumàtics en mal estat".

Tot i que Andorra es troba entre els cinc països amb la sinistralitat mortal més baixa d'Europa, la recerca de cap accident a la carretera és una prioritat, tal com informava fa uns dies el ministre d'Economia en funcions Gilbert Saboya tot recordant que més del 30% dels accidents mortals té un ciclomotor o una motocicleta implicat.

El dia 20 d'aquest mes començarà la Missió Zero Accidents, la campanya conjunta de l'executiu i l'Automòbl Club centrada en les motos. L'any que ve, els cotxes seran l'objectiu, i el 2021, els vianants.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

3.235.45.196