Els convocants de la manifestació defensen que mantindran el recorregut inicial

www.andorradifusio.ad

Els convocants de la manifestació del 8 de desembre han decidit mantenir el recorregut que havien proposat i que la policia volia modificar per raons de seguretats. El Govern posa la decisió en mans del servei d'ordre. 

Els convocants de la manifestació del 8 de desembre en defensa d'un habitatge digne es mantenen ferms en la intenció de no canviar el recorregut que havien proposat, amb el pas pel carrer de la Unió i la Dama de Gel. Així ho han fet saber per carta a la ministra de Justícia i Interior.

La policia no hi està d'acord i al·lega raons de seguretat per buscar un traçat alternatiu. Des del Govern es considera que són negociacions que s'estan duent a terme i deixa en mans del cos d'ordre consensuar el recorregut final.

Quant a les declaracions a Ràdio Nacional del ministre Jordi Torres en el sentit que la manifestació en un dia de màxima afluència de visitants desprestigiaria la imatge del país, la plataforma Habitatge digne ha replicat que afectarà només tres hores l'estada dels turistes, que s'allargarà durant cinc dies. A més afegeixen que l'hora triada, les vuit del vespre, és adient per afectar el menys possible el comerç.

"Hem de trobar l'encaix entre les diverses parts. Entre la voluntat d'una part de manifestar-se i la necessitat dels altres de poder fer les seves activitats econòmiques i comercials un dia tant assenyalat. Si desprestigia o no al país no hi entraré, el que sí que diré és que el Govern està centrat en aquesta problemàtica i li preocupa".

Guillem Casal, portaveu del Govern

El portaveu del Govern ha recordat les accions preses per mirar de resoldre la problemàtica de l'habitatge i les que preveu fer, a banda de destacar el consens assolit ahir al Consell General.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu-Pere Besolí

Comparteix:

Conferència sobre les persones amb discapacitat funcional a l'antic egipte Enllestint la campanya electoral per a les comunals