Corts ajorna el judici per l'intent d'assassinat a Encamp el 2017

www.andorradifusio.ad

El judici al Tribunal de Corts per un intent d'assassinat a Encamp el 2017 s'ha ajornat a dijous al matí.

El motiu ha estat que la fiscalia vol demanar 9 anys de presó per un dels dos processats pel delicte d'assassinat en grau de temptativa, però ha afegit una petició subsidiària de 4 anys per omissió de socors i encobriment si no s'accepta la pena principal.

La defensa ha reclamat més temps per ajustar la seva petició que, inicialment, era d'absolució.

Els fets van tenir lloc quan un jove de 20 anys i un home de 38 van visitar la víctima de l'agressió. El noi ha afirmat que volia cobrar un deute de 3.000 euros i que la víctima el va amenaçar amb un ganivet. L'acusat l'hi va treure i li va clavar 8 ganivetades a l'esquena i el va copejar amb un bat de beisbol. L'altre processat estava fora del pis en el moment de l'atac, segons les seves versions.

La fiscalia creu que tots dos van participar en els fets i ha demanat 5 anys per al noi perquè era menor de 21 anys en aquell moment i 9 per a l'acompanyant ja que els considera autors d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa.

També ha reclamat al tribunal que si a l'acompanyant no se li imposava aquesta pena se'l considerés culpable d'omissió de socors i d'encobriment, que s'haurien de castigar amb 4 anys d'internament.

La defensa d'aquest processat ha reclamat, llavors, que s'ajorni el judici a aquest dijous per fer un nou dictamen.

Inicialment, els dos lletrats dels acusats volien que se'ls absolgués, en el cas del qui va cometre l'agressió perquè hauria estat víctima d'un estat d'alienació mental transitòria.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

El Govern haurà de respondre sobre els lloguers i l'acord amb la UE en sessió de control Reneix l'Associació de Consumidors i Usuaris, ACU