El cost mitjà per criar un fill a Andorra és de 747 euros al mes

www.andorradifusio.ad

747 euros. Aquest és el cost mitjà de criar un fill a Andorra. L'alimentació representa la despesa més important i la franja d'edat entre 13 i 17 anys és la més cara. Segons un estudi d'Andorra Recerca+Innovació, per a les famílies amb un poder adquisitiu més baix aquest cost representa més de la meitat de les despeses anuals.

 Així consta en el primer estudi sobre el cost de la criança fet per l'àrea de sociologia d'Andorra Recerca+Innovació, conjuntament amb Andtropia i la col·laboració d'Unicef.

Dins de la despesa global, l'àmbit que més desemborsament comporta és l'alimentació, amb una mitjana de 157 euros al mes, seguit de la conciliació, amb 145, i de l'habitatge, amb 140 euros.

Per franges d'edat, de 13 a 17 anys és l'època en què més car surt el manteniment dels fills, amb una mitjana de 804 euros mensuals. Per contra, dels 4 als 6 anys és la més econòmica, amb 649 euros. 

Per a les famílies amb poder adquisitiu un baix, amb ingressos anuals de 16.400 euros, el cost de l'infant suposa un 55% del total, més del doble que per a una família amb més de 34.000 euros d'ingressos.

Cal destacar també que per a una família formada per un sol adult amb el salari mínim, això representa el 62% dels ingressos. Davant aquest escenari, l'estudi planteja algunes recomanacions com ara la gratuïtat de les escoles bressols i de la cobertura sanitària fins a 3 anys, ajudes universals per fill i mesures per aconseguir la conciliació familiar i laboral efectiva.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

Comparteix: