Creix l'economia però baixa el poder adquisitiu

L'economia del país no para de créixer. L'a

L'economia del país no para de créixer. L'any passat, Andorra va generar més de 2.850 milions d'euros, un 1,4% més que el 2022. 

Una xifra que extreu Estadística del PIB real, el que mesura el creixement econòmic pur del país, el que deixa al marge l'encariment de preus. És un creixement que s'assembla al que hi havia abans de la pandèmia i que deixa veure la recuperació del sector.

Els que més van créixer són la construcció, amb un 6%, i el sector serveis, el comerç i l'hostaleria, amb un 2%. L'únic que va anar a la baixa és el sector industrial, que va caure un 0,6%. 

El creixement econòmic contrasta, però amb la pèrdua de poder adquisitiu de les persones. Segons indica el PIB per capita, cadascun de nosaltres vam generar uns 33 mil euros, un 2,7% menys que el 2022. 

Una situació preocupant com la que també indica Estadística respecte al volum de dones que hi ha als cossos especials com banders, policia i bombers. La conclusió és que els rols de gènere continuen molt marcats a les plantilles. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Cultura col·labora amb el Festival Jambo L'estudi d'AE sobre l'acord d'associació alerta de possibles canvis a la Constitució