Auge de denúncies per violència sexual en la darrera dècada

www.andorradifusio.ad

El magistrat de l'audìència de Girona, Victor Correas, ha visitat Andorra per parlar de com recull i processa el sistema penal el consentiment i les denúncies de violència sexual. També s'ha pronunciat sobre casos d'actualitat, com el del futbolista Dani Alves

"La Fiscalia General d'Andorra ha publicat fa molt poc la memòria de l'any 2023 i en un any hi ha hagut una reducció de 2,8% de casos de violència sexual amb una concepció global, ja que s'inclou l'assetjament, la pornografia i altres delictes. Són 80 casos". 

Víctor Correas, magistrat de l'audiència de Girona

En termes comparatius, l'any 2013 va haver-hi 13 casos de violència sexual. I entre el 2013 i el 2022 l'augment de casos s'enfila en un 128%. Una dinàmica que no només és visible a Andorra, sinó que també es reprodueix als països veïns com Espanya.

"La conclusió que no podem treure de les dades és que la violència sexual està pujant. El que està pujant són el nombre de denúncies".

Víctor Correas, magistrat de l'audiència de Girona.

Sobre el cas de Dani Alves, que ha estat condemnat a 4 anys i 6 mesos de presó per violació, el magistrat ha valorat que el nivell d'investigació que hi ha hagut al darrere és d'un nivell que "tan de bo es mantingui en totes les investigacions de delictes sexuals del planeta".

Informa: Pilar Candel
Imatges: Eric Escabias
Fotografia: Cedida pel Consell General

Comparteix:

Marian Rojas Estapé: "Ens costa connectar amb les persones que tenim al davant" Els sindicats plantegen noves mobilitzacions