ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Crida urgent d'Apapma al Govern perquè aturi el projecte d'Andorra la Vella del telefèric al pic de Carroi

www.andorradifusio.ad

Crida per xarxes d'Apapma per aturar el projecte de telefèric al pic de Carroi. L'entitat ecologista s'adreça directament al ministeri de Medi Ambient i denuncia les conseqüències que pot tenir per al medi natural i la fauna una infraestructura d'aquestes característiques.

Apapma alerta que el comú d'Andorra la Vella està a punt de treure a concurs el projecte de telefèric al pic de Carroi. Abans que això passi, els ecologistes reclamen al Govern que ho aturi per evitar les conseqüències irreparables que, diuen, suposaria per al medi ambient una empresa faraònica com aquesta.

En un extens comunicat a xarxes socials, l'entitat avisa que la infraestructura provocarà greus impactes ambientals, al paisatge i a la sostenibilitat, així com la desaparició d'espècies, com ara el tritó pirinenc, el gall de bosc, l'àguila marcenca, l'àguila daurada i el trencalòs. També avisa que construir a la zona comportarà un increment del risc d'esllavissada.

Per tot plegat, s'adreça directament a Medi Ambient perquè impedeixi que el projecte promogut pel comú segueixi endavant. Apel·la a les competències del ministeri per vetllar pels hàbitats de reproducció de les espècies protegides.

Apapma denuncia, finalment, que, a diferència d'altres projectes similars, el pla per construir un telefèric a Carroi no ha estat avalat per cap estudi de viabilitat ambiental.

Informa: Redacció
Locució: Jordi Domingo

Comparteix:

3.226.241.176