ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La crisi d'Andorra fa augmentar l'atur dels treballadors transfronterers de l'Alt Urgell

www.andorradifusio.ad

La situació econòmica d'Andorra ha fet augmentar l'atur a la Seu d'Urgell. Les últimes estimacions indiquen que des de l'inici de la pandèmia, fa un any, gairebé el 14% dels fronterers ha perdut la feina, molts dels quals han de demanar ajuda al banc d'aliments, que ha incrementat en un terç els usuaris.

El febrer del 2020 es comptabilitzaven 1.600 treballadors transfronterers, la xifra més alta dels darrers anys. Ara la situació ha canviat radicalment i la crisi econòmica d'Andorra ha tingut repercussions negatives també en l'Alt Urgell. Gairebé 200 d'aquests treballadors han perdut la feina i el que és més preocupant, la situació d'incertesa impedeix pronosticar quan s'acabarà. El banc d'aliments de la ciutat atén un terç mes d'usuaris que fa uns mesos, molts dels quals treballaven a Andorra.

"És una crisi global i a nosaltres el que passa a Andorra ens acaba afectant, tenint en compte la gran quantitat de gent que viu a l'Alt Urgell i treballa a Andorra", reconeix l'alcalde, Jordi Fàbrega.

La situació coincideix amb el problema dels preus del lloguer que no han parat de créixer, generat per l'augment de demanda de residents a Andorra, on els preus són encara més alts. Per intentar resoldre el problema, l'ajuntament ha posat en marxa una iniciativa per captar pisos de particulars, que seran gestionats pel consistori en règim de cessió i destinats a habitatges socials per a les famílies més necessitades, a uns preus molt per sota del mercat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Arxiu

Comparteix: