El CTR produeix un 80% més d'energia per l'augment dels residus provinents de la Cerdanya

www.andorradifusio.ad

L'augment de residus tractats al CTR ha permès vendre un 80% més d'electricitat des de maig. Es deu, sobretot, als residus importats de fora.

El Centre de Tractament de Residus ha assumit, els darrers sis mesos, més de 24.500 tones de material. Una xifra un 16,5% superior al mateix període de l'any passat i que s'ha traduït en la producció i venda d'un 80% més d'energia.

L'augment és causa, sobretot, de l'increment d'un 65% dels residus que provenen de la Cerdanya. Des de la gerència del CTR expliquen que les xifres entren en la previsió i que ara s'estima que s'estabilitzaran.

També s'ha fet públic que el nivell de les emissions s'ha mantingut dins del llindar i que només s'han registrat tres ultrapassaments puntuals.

Una aplicació per alertar els veïns

En la darrera comissió d'Informació i Vigilància també s'ha presentat un projecte per millorar la comunicació amb els veïns. Es tracta d'una aplicació que els permetrà alertar d'episodis d'olors i així els tècnics podran aplicar-hi mesures correctores.

Es diu NasApp, ja ha estat provada en ambients similars i es coordinarà en col·laboració amb el comú d'Andorra la Vella.

Informa: Judit Pedrós

Comparteix:

La Caminada contra el Càncer recapta 7.400 euros DA creu que el recurs de l'oposició contra Sindicatura vol "escenificar un bloc de força contra la majoria"