Cues a les farmàcies després de l'anunci del Govern que tothom haurà de fer ús de mascaretes

www.andorradifusio.ad

L'anunci del Govern que aquest dimarts es repartirien mascaretes ha provocat cues tot el matí a la porta de les farmàcies, si més no a les parròquies centrals. La majoria dels usuaris que esperaven fora dels establiments esperaven aconseguir el seu lot d'aquests protectors facials.

Tant el ministre de Salut com el portaveu es van referir aquest dilluns a les mascaretes en diversos sentits, però l'anunci del repartiment avui de 60.000 d'aquests elements de seguretat, ha tingut un efecte crida en la població tot i que els ministres van demanar calma. Des de primera hora del matí algunes persones fan cua pacientment davant la seva farmàcia de referència per aconseguir les dues preuades mascaretes.

A la majoria dels establiments hi ha una mitjana de 5 o 6 persones que esperen torn. La majoria està d'acord que aquest element serà necessari per poder fer vida fora de casa. La paraula més repetida entre el que feien cua: "paciència".

Des de primera hora del matí han arribat a les farmàcies unes 1.000 mascaretes. En total se n'han de repartir unes 60.000. Es donen dues per persona per 90 cèntims per unitat i es controla el lliurament anotant el número de la CASS del comprador. Caldrà veure si d'aquí a un temps no es detecta que hi ha hagut picaresca i s'han adquirit més de dues unitats per persona en establiments diferents. A banda d'aquest lot Jover explicava anit que havien arribat 180.000 mascaretes gràcies a l'Estat francès.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

L'epidemiòloga de Salut: "a poc a poc arribem a l'aplanament de la corba" El comú d'Andorra la Vella dona camises d'agents de circulació als fabricants de mascaretes