ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

"Culleres que cuiden", la guia de receptes i consells alimentaris per als nens amb càncer

www.andorradifusio.ad

La fundació catalana Joan Petit de suport a nens amb càncer ha presentat un llibre de receptes per als qui pateixen la malaltia. "Culleres que cuiden" s'ha pogut editar amb el suport d'Andbank i ha de servir per pal·liar-ne els efectes secundaris.

Cuiners catalans i andorrans, metges especialistes i l'il·lustradora Pilarín Bayés han col·laborat en l'edició d'aquest llibre, dividit en dues parts. L'una és més teòrica, l'altra conté receptes amb fotografies.

Són menjars pensats especialment per a infants que pateixen càncer, però també per als seus cuidadors. El ministre de Salut, Carles Álvarez, explica que "és un recull de consells alimentaris per pal·liar els efectes secundaris que puguin sorgir en el procés de la malaltia, com vòmits, nàusees, inapetències, problemes de masticació, deglutició o pèrdua de pes". Afegeix que "s'ha tingut especial cura en reforçar la senzillesa del llibre perquè siguin fàcilment comprensibles per al públic al que està dirigit". 

El president de la Fundació Joan Petit, Joan Torner, posa en relleu, en referència al nom del llibre, que "amb les culleres es pot cuidar". "Cuidar és tenir cura d'una persona quan està malalta, quan s'ha d'alimentar i què millor que tenir 'culleres que cuiden' per tenir cura d'aquestes persones". "Les altres culleres, que hem anomenat les culleres d'en Joan Petit, són les de tots els cuiners que ens heu regalat les seves receptes per poder-les preparar a casa".

El llibre, a la venda a Andorra des d'aquest dilluns a la FNAC, es repartirà gratuïtament als nens ingressats als hospitals amb oncologia infantil.

Se suma així a un seguit d'iniciatives que la fundació Joan Petit fa per ajudar als nens que pateixen aquesta malaltia des de fa més d'una dècada.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: