Curs del Consell d'Europa per implicar els joves en la política 

www.andorradifusio.ad

Estan desencantats els joves amb la política? El comú d'Escaldes-Engordany ha organitzat un curs per a tècnics de Joventut de totes les administracions públiques. L'objectiu: fomentar la participació del jovent en la política més enllà de les eleccions.

La participació electoral a Escaldes-Engordany en les dues darreres eleccions no va arribar al 60%. Però no és un tret característic d'aquesta parròquia. A les passades eleccions, només a Ordino més del 65% de les persones amb dret a vot van acudir a les urnes

Per augmentar la participació i millorar la salut democràtica, es vol anar més enllà de les eleccions. Es formarà els tècnics de Joventut de tot el país amb un curs promogut pel Consell d'Europa i dotat amb 6.000 euros. La idea és motivar els joves perquè "tinguin un sentiment de pertinença a la parròquia", segons la cap de departament de Joventut Belén Ibáñez.

El conseller de Joventut i Ciutadania, Ramon Tena, recorda que sent una formació del Consell d'Europa serà un curs exigent "a nivell de qualitat educativa i pedagògica". La formació es durà a terme del 27 al 31 de maig i es calcula que hi participaran al voltant de 25 tècnics.

La digitalització centra les formacions de la Cambra

I la Cambra de Comerç va impartir 141 formacions l'any passat. La majoria van ser presencials, com la que es va fer amb l'Automòbil Club sobre vols de dron, i van arribar a 1.150 alumnes. Moltes, relacionades amb la transformació digital, la intel·ligència artificial i la comptabilitat.

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Dos possibles candidats per al transport sanitari  Recuperats 120 anys d'història