Els curtmetratges tornen al cinema encapçalats per Plastic Killer, de José Pozo

www.andorradifusio.ad

Antigament el curtmetratge era un producte molt lligat al cinema, però l'arribada del digital el va relegar a altres àmbits. Els cinemes Illa i el programa 'La cultura no s'atura' en recuperen l'essència amb una sèrie de projeccions que s'inauguren aquest dijous amb l'estrena de Plastic Killer de José Pozo, un treball preparat per convertir-se en sèrie. 

El curtmetratge acaba de ser seleccionat pel Festival de Cinema de Girona dins la jornada 1to1 que dona accés a presentar-lo a Netflix, una opció que es volia contemplar en la durada del projecte, 21 minuts.  Pozo explica que planteja una sèrie de 10 capítols de 30 minuts.

El treball que vol girar pels festivals espanyols classificatoris per cites majors com els Oscar, compta amb Laura Gómez Lacueva, José Mota i Eli Terri per explicar com es comporta la societat davant un element tan implantat a les nostres vides com és el plàstic i la gestió de residus.

Fa anys que els curtmetratges van desaparèixer de la gran pantalla, recorda el director dels cinemes Illa, Jordi Torres, però dijous serà una oportunitat d'anar al cinema per recuperar-ho.  Destaca que sempre que han pogut, han "projectat curts davant de les pel·lícules sense cap tipus de problema".

Plastic Killer té suport del ministeri de Cultura i la Societat de Drets d'Autor i Drets Veïns (SDADV). Les entrades es poden recollir gratuïtament sense reserva abans de la projecció, a les 20h.

Al febrer se'n projectaran d'altres com Llana Negra d'Eli Terri o Under The Ice d'Álvaro Rodríguez. 

Informa: Rosa Alberch

 

 

Comparteix:

Els ingressos de la duana augmenten un 9,7 % el 2021 respecte l'any anterior Una allau provoca danys materials al restaurant de la Coma d'Arcalís