ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

DA es queda sol en la defensa del marc pressupostari davant les crítiques de l'oposició

www.andorradifusio.ad

La majoria demòcrata es queda sola en la defensa del marc pressupostari després del debat de les dues esmenes a la totalitat presentades pels consellers del PS i d'Unió Laurediana i Independents de la Massana. El Govern ha defensat que finalment s'ha pogut complir la regla d'or i s'ha defensat dels dubtes de l'oposició sobre el nivell d'endeutament, les despeses corrents i les previsions d'ingressos i recaptació. L'oposició s'ha fet eco del descontentament social i de la manifestació de dilluns. 

L'oposició en bloc ha donat suport a les esmenes a la totalitat al marc pressupostari que finalment, però, ha estat aprovat amb els vots de la majoria demòcrata.

El president del grup mixt i conseller d'UL+Independents de la Massana, Josep Pintat, ha dubtat de les previsions macroeconòmiques, com ara el creixement del PIB, o de l'endeutament de l'estat, que en la seva opinió, es troba al caire de l'abisme.

El president suplent del grup mixt i conseller socialdemòcrata Pere López ha acusat el Govern de fer enginyeria de xifres per quadrar la regla d'or amb tan sols una diferència positiva de 30.000 euros en un pressupost de 400 milions i ha qüestionat la rebaixa en dos milions de la transferència a la CASS.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha defensat el compliment de la regla d'or en tots els capítols. Ha dit que les previsions es basen en les elaborades per organismes internacionals i en l'evolució de l'economia andorrana, principalment en el cas del creixement del PIB i dels ingressos per impostos directes, i ha destacat que el tancament del pressupost del 2018 millorarà les previsions fetes.

L'oposició ha criticat la càrrega impositiva a les empreses i les famílies fent referència a la manifestació de dilluns.

El president del grup parlamentari liberal. Jordi Gallardo, ha criticat l'incompliment del principi de transparència en el marc pressupostari presentat mentre que el conseller de Progressistes-SDP, Víctor Naudi, ha reiterat el seu posicionament contrari a la regla d'or.

Informa Ana Alamán
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

35.173.234.140