David Claverol demana una pena més baixa per l'apropiació indeguda a la Fundació Privada Tutelar

www.andorradifusio.ad

L'ex president de la Fundació Privada Tutelar David Claverol ha demanat al Tribunal Superior una pena més baixa per un delicte d'apropiació indeguda de més de 20.000 euros i d'estafa. Està condemnat a tres anys anys de presó, sis mesos dels quals són ferms i que no haurà de complir per un indult dels Coprínceps.

La defensa de Claverol ha demanat al Tribunal Superior que se'l consideri responsable del delicte d'administració deslleial i no d'apropiació indeguda i estafa, com apareix a la sentència de Corts del passat mes de febrer.

Això comportaria una rebaixa de la pena de 3 anys de presó a una altra d'entre 3 mesos a 3 anys de reclusió. La fiscalia ha sol·licitat que es confirmi la decisió judicial inicial perquè creu que els fets que va cometre són prou greus i van malmetre el prestigi de la institució que dirigia.

El 2019 la Fundació Privada Tutelar el va denunciar per haver-se apropiat indegudament de 23.000 euros per a finalitats personals. Va retornar els diners i va ser destituït del càrrec. Claverol es va beneficiar de l'indult dels Coprínceps del 2019, fet que va evitar que entrés al centre penitenciari.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

L'Andorra Sports Innovation Hub, presentat a la cimera del centre global d'innovació esportiva de Madrid El personal del SAAS votarà el 5 i 6 de juny els membres del nou comitè d'empresa