David Hidalgo considera "demagògic" valorar ara la despesa energètica de les estacions

www.andorradifusio.ad

El director general de Grandvalira Ensisa, David Hidalgo, ha assegurat als Matins de la Nacional que les xifres de visitants són semblants a les de la temporada passada. I això que a hores d'ara hi ha una tercera part de la neu que seria normal en un any habitual.

Aquesta mancança ha obligat a recórrer a la producció de neu de cultiu, sense la qual sosté que les estacions estarien tancades. En contrapartida s'ha generat un increment de la producció energètica, allunyant-se de les directrius del Govern. Hidalgo advoca per fer balanç a final de temporada i recorda que han pres mesures per contenir la despesa.

Així s'ha expressat Hidalgo. "Crec que s'ha de fer la visió de tota la temporada. La producció de neu, que és un dels factors principals del consum, depèn de la neu i del fred que faci. Evidentment, si haguessin caigut tres mestres de neu, fa setmanes que hauríem apagat els canons i estaríem celebrant que som uns grans estalviadors".

D'aquesta manera, el director general de Grandvalira Ensisa considera que ara per ara parlar d'aquestes xifres "és fer una mica de demagògia". I afegeix que "cada kW invertit a produir neu, en un any com aquest, és un retorn per a tot el país i no només per a les estacions". Amb tot, afirma que, en la mesura del possible, "s'ha fet també, un esforç d'estalvi on era possible, però hem de pensar que o fas neu o tanques remuntadors i això no ho podem fer".

Pel que fa a l'organització de la Copa del món d'esquí alpí ha mencionat que l'equip que treballarà a la zona disposarà de fins a 350 voluntaris, "tant a dins com a fora de la pista". També explica que la cobertura televisiva serà molt rellevant i que hi haurà entre "450 i 500 periodistes" a la zona de la competició.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

El Govern afegeix 200 noves persones i entitats russes sancionades per la guerra Andorra Endavant creu que s'ha de reformar la llei perquè les empreses no obliguin els candidats a agafar excedències