Dèficit de personal a la justícia

www.andorradifusio.ad

La justícia haurà de fer front en dos anys a la manca de magistrats a causa de les jubilacions previstes. Així ho ha reconegut el president del Consell Superior durant l'acte de jurament de la nova fiscal adjunta, Patrícia Silvestre.

A curt termini la Justícia haurà de fer front a situacions que tot i estar contemplades en el pla de xoc comportaran una manca de personal, sobretot pel que fa a magistrats. Serà la conseqüència de les jubilacions previstes, amb un problema afegit, com és la dificultat per trobar substituts. Serà un punt en contra de l'objectiu de disposar de magistrats andorrans, com era la intenció.

El president del Consell Superior de la Justícia, Josep Maria Rossell, ha assegurat que "s'haurà de buscar una alternativa i aquesta és la nostra responsabilitat".

Rossell també s'ha referit a la manca d'espai al centre penitenciari per acollir les persones condemnades a través d'ordenances penals que han de dormir a la presó. Reconeix que serà difícil atesa la manca d'espai al centre. "Quan era ministre de Justícia i Interior es va haver d'habilitar una part del centre penitenciari per fer-hi un mòdul de salut mental i això és el que ha fet que no hi hagi prou espai", afegeix.

Amb el jurament d'aquest dimarts es completa de moment el nombre de fiscals que preveia el pla de xoc, 8 en total.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

La digitalització de la justícia haurà d'esperar Una escudella de Sant Antoni amb vent i passada per aigua