Demanda per establir un mínim de participació en el referèndum de l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

Andorra Endavant i Concòrdia reclamen que s'estableixi un mínim de participació en el referèndum sobre l'acord d'associació. Per tant, no comparteixen l'opinió de Xavier Espot en el sentit que una baixa participació no restaria credibilitat. A més, Andorra Endavant anuncia que la setmana vinent presentarà una proposta de reforma de la llei electoral per eliminar el vot per dipòsit. Demòcrates s'alinea amb el cap de govern i PS creu que el tema s'ha de tractar en el marc de la comissió especial.

Concretament Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant ha valorat que si el referèndum s'organitza durant les vacanes, la participació serà molt baixa. Per això demanen que hi hagi un mínim de participació

En aquest sentit s'ha posicionat també Cerni Escalé, president del grup parlamentari de Concòrdia, que ha assegurat que la participació alta és important perquè els resultats tinguin la solidesa suficient per ser plenament considerats. Tanmateix, ha assenyalat que encara no s'ha tractat la qüestió dels llindars mínims de participació. 

Per la seva banda, la consellera general del grup Demòcrata, Meritxell López, s'ha referit a les reunions de poble que s'estan desenvolupant per tot el país i ha exposat que només queda la d'Andorra la Vella. Així, ha assegurat que l'objectiu d'aquestes trobades és que la major part de la ciutadania estigui enformada sobre l'acord d'associació per poder participar en el referèndum. "Penso que és un tema prou important perquè tota la ciutadania s'impliqui", ha indicat.

Amb tot, el president del PS, Pere Baró, ha valorat que aspectes com el percentatge de participació o com s'ha de fer el referèndum "es tancaran sense problemes en el pacte destat".

Informa: Redacció

Comparteix:

Llums, color i piano a l'Auditori d'Ordino LA BSO de Star Wars, en directe a Andorra la Vella