Demòcrates guanyaria de nou les eleccions i Andorra Endavant seria la tercera força a les llistes nacionals segons l'enquesta política

www.andorradifusio.ad

Triomf per a Demòcrates i Andorra Endavant com la revelació ocupant el tercer lloc. Aquests serien els resultats de les generals segons el baròmetre d'Andorra Recerca i Innovació. Una enquesta política que atorga el segon lloc a la coalició d'esquerres. 

Xavier Espot s'erigeix com a principal candidat a les eleccions del 2 d'abril que deixarien Carine Montaner com a tercera força política. Així ho conclou l'enquesta d'intenció de vot d'Andorra Recerca+Innovació, que dona la victòria a Demòcrates amb gairebé el doble de vots que la coalició socialdemòcrata. Andorra Endavant donaria la sorpresa i passaria per sobre de Concòrdia, Liberals i Acció, que seria l'opció menys votada.

El coordinador de sociologia d'Andorra Recerca+ Innovació, Joan Micó explica que Andorra Endavant és un partit que "té la capacitat de trobar votants de diferents perfils i segurament relacionat amb la part del descontentament amb el sistema."

Si demanéssim la intenció de vot per simpatia, més fidedigna als resultats finals, les posicions no canviarien gaire. Demòcrates s'emportaria gairebé la meitat dels vots per sobre de la coalició de PS Progressistes SDP + i Andorra Endavant. De fet, Demòcrates guanyaria amb més del 41% dels vots, si ens fixem en els enquestats que sí tenen ja clar el seu vot. El joc de cadires, però encara podria canviar molt i és que a dues setmanes dels comicis gairebé la meitat dels enquestats no sap a qui votar. "La campanya sempre és clau per decidir els vots, i aquesta vegada encara més", ha afirmat Micó.

L'enquesta política ha servit també per conèixer la valoració dels caps de llista. Tot i la intenció de vot, Montaner seria l'única suspesa. Per contra, el millor valorat és del líder taronja, Xavier EspotPere López queda per sota d'Escalé i Pallarés i Cabanes superen l'aprovat. Pel que fa als residents enquestats, la valoració dels líders és bastant similar i només Pere López obté un punt més i supera el 6.

Informa: A. Guiu - O. Serrano 
Gràfics: Marta Pons

Comparteix:

Govern espera esgotar en poc temps la quota de 50 permisos per a nomades digitals que estarà a punt en quinze dies Cal Pal fa un exercici de memòria històrica