Derrota polèmica i cruel del MoraBanc Andorra a Màlaga (78-74)

El MoraBanc Andorra continua veient de prop el fantasma del desce

El MoraBanc Andorra continua veient de prop el fantasma del descens després de sumar una nova derrota a la Lliga Endesa (8/19) a la pista de l’Unicaja de Màlaga (78-74). La manca d’encert dels andorrans més una polèmica i rigurosa falta en atac de Babatunde a vuit segons del final amb un 76 a 74 deixaria l’equip de David Eudal sense el premi de la victòria. A destacar l’actuació d’Oriol Paulí (16 punts, 18 de valoració) i Drew Crawford (16 punts, 14 de valoració)

El MoraBanc Andorra no s'allunya del precipici després de perdre una nova batalla en el seu camí cap a la desitjada permanència. Malgrat tenir el mateix nombre de victòries que el Casademont Saragossa, penúltim classificat, els tricolor seguiran sense caure en la zona prohibida però també és cert què aquest diumenge han deixat passar una bona oportunitat d’agafar una mica d’oxigen pensant en les set finals que queden, algunes contra rivals directes, en partits que seran decisius per a l'esdevenir de la temporada. La manca d’encert dels tricolor (6/27 en triples i 16/25 en tirs lliures) però també la decisió de Yasmina Alcaraz de xiular una falta en atac a Babatunde en un bloqueig a 8 segons del final (76-74) deixaria l’expedició andorrana trista, tocada però també indignada.

L’inici del partit estaria marcat per un intercanvi de cistelles però amb un MoraBanc més minuts per davant en el marcador gràcies a la verticalitat d’un imparable Oriol Paulí (17-18). Però un 9-2 de parcial dels malaguenys castigant des del triple i amb Tim Abromaitis de protagonista deixaria un 26-20 al final del primer acte.

Amb el pas dels minuts l’equip d’Ibon Navarro, que avui es retrobava amb el seu ex equip, seguiria obrint forat amb al seu encert exterior (43-30) però el MoraBanc Andorra, precipitat en atac durant molts minuts, s’agafaria al partit amb els punts de Drew Crawford o un triple de Nacho Llovet que permetria als tricolor retallar les diferències al descans (45-35).

A l’inici de la segona meitat, els de David Eudal, més intensos, s’aproparien al marcador amb els punts de Hannah o Babatunde (57-50) però els locals trobarien resposta en mans de Dario Brizuela. El partit es decidiria en l’últim quart (64-57). I aquí és on arribaria la gran reacció del MoraBanc. Un 7-11 de sortida deixaria l’equip tricolor a només tres punts de diferència (71-68). L’aportació defensiva de Babatunde i l’aparició d’un fins aleshores desaparegut McIntyre faria creure en la remuntada en un final a cara o creu (75-74). A diferència de la versió del MoraBanc a Múrcia i a Manresa, a Màlaga l’equip apuraria al màxim les seves opcions de victòria i de fet, malgrat el poc encert en el triple i el tir lliure, l’equip tricolor es trobaria amb un 76-74 i pilota a 8 segons del final. L'atac acabaria amb una polèmica i rigurosa falta en atac de Babatunde i el partit amb una cruel derrota per al MoraBanc Andorra (78-74) que haurà de seguir remant en busca de la desitjada permanència. Queden 7 finals.

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest proper dimecres a la pista del Gran Canària (21:30h) en el partit pendent de la 19a jornada de lliga en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.