La despesa el 2019 del grups parlamentaris puja a 452.000 euros

www.andorradifusio.ad

La despesa el 2019 dels grups parlamentaris és d'uns 452.000 euros. Així es desprèn de la publicació dels comptes que ha fet el Consell General al seu web i que des d'aquest dimecres es poden consultar. Les dades que s'han fet públiques també detallen els complements salarials que reben els consellers per part dels grups.

Segons els comptes del 2019, el grup parlamentari socialdemòcrata va gastar 126.000 euros, i més del 90% ho va destinar a despeses de personal incloent-hi les retribucions als consellers en concepte de dedicació a temps complet.

En segon lloc, Demòcrates, tot i tenir més consellers, van gastar 116.000 euros en total. Els liberals, 83.600; Terceravia+UL+Independents, 76.000, i Ciutadans Compromesos, 50.400.

Els comptes dels grups parlamentaris s'han publicat arran de la polèmica sorgida pel salari del conseller liberal Ferran Costa, que a banda del sou de president de grup també cobrava un complement per tenir plena dedicació, al qual va renunciar aquest juny.

Les dades publicades també revelen els complements salarials que reben els consellers per part dels seus grups en concepte de dedicació a temps complet i dietes.

Així, des d'inici de legislatura fins al mes de juny, les conselleres generals Susanna Vela del PS i Carine Montané de Terceravia han cobrat dels respectius grups més de 31.000 euros cada una.

Les demòcrates Mònica Bonell i Sandra Codina i la socialdemòcrata Judith Salazar van rebre més de 30.000 euros.

Per sota hi ha Raül Ferrer de Ciutadans Compromesos i el liberal Ferran Costa amb complements al voltant de 27.500 euros.

Informa: Joel Romero
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: Laura Massegú

 

Comparteix:

El PS pregunta al Govern per la limitació horària d'obertura dels locals d'oci nocturn El Govern vol treballar en equip en la recuperació del país i estudiarà si la proposta del PS és l'adequada