Després de dos mesos d'estalvi, torna a pujar el consum elèctric al gener

El consum elèctric d'aquest gener ha estat similar al de l'any pa

El consum elèctric d'aquest gener ha estat similar al de l'any passat.

Només ha pujat un 0,6% en contrast amb les reduccions del 8% i el 3% al novembre i desembre. El descens de temperatures ha provocat un augment de la demanda d'electricitat. També hi ha influït la intensificació de l'activitat econòmica.

La primera quinzena de gener es va assolir una reducció del consum del 7%, que s'ha revertit la segona meitat. En total, al gener d'aquest any s'han consumit 66.070 MWh a tot el Principat, quan la temperatura mitjana ha estat d'1,8 graus. En canvi, al gener de 2022, la temperatura mitjana era 1,4 graus superior i es va consumir 65.661 MWh.

Són dades de FEDA, des d'on insisteixen que l'impacte dels preus de mercat elevats i la situació d'escassedat energètica fan necessari l'estalvi promogut del 15% sobre la demanda actual. També creuen que és fonamental per assolir objectius urgents com són la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Informa: Redacció

Comparteix:

 Xavier Espot explica que l'acord d'associació recollirà adaptacions en la lliure circulació de persones L'IPC avançat s'incrementa al gener fins al 7,4%