Detectat un cas de galteres a l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp

www.andorradifusio.ad

Detectat un cas de galteres a l´escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. Es tracta d'una malaltia amb una incidència molt baixa. Durant el 2017 n'hi va haver quatre casos. El servei de vigilància epidemiològica ha enviat una carta als pares dels alumnes per explicar com han de procedir davant de l´aparició del cas.

Les galteres és una malaltia vírica contagiosa normalment benigna i de fàcil tractament. Tot i això, segons expliquen les autoritats sanitàries en una carta adreçada als pares dels alumnes de l´escola andorrana de segona ensenyança d´Encamp, de vegades hi pot haver complicacions, sobretot en les persones adultes. Principalment, la inflamació de testicles i ovaris.

Vigilància Epidemiològica ha informat a través d´aquesta carta de la detecció del cas de galteres detectat en un alumne del centre educatiu encampadà. El noi estarà en aïllament cinc dies fins que passi el risc de contagi.

Des de Salut s'ha explicat que els casos de galteres són esporàdics en haver-hi un alt índex de vacunació. Així, el 2017 i 2016 n'hi va haver quatre casos cada any i el 2015, dos. Vigilància Epidemiològica ha activat els protocols corresponents. S'ha fet l'enquesta per saber els alumnes amb més risc de contagi i s'ha comprovat la vacunació. A més s'ha informat els pares, el personal del centre i s'ha alertat la comunitat sanitària del cas detectat. S'ha recomanat als pares portar els fills al metge si presenten símptomes, com ara febre i inflamació d'una banda de la cara.

Des de Salut s'ha assenyalat que les galteres són una malaltia de fàcil curació i que, per tant, no hi ha motiu d'alerta. Tot i així s'ha de fer la vigilància del cas en ser una malaltia de declaració obligatòria.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

Els Viladomat recorreran al Superior contra la sentència que avala la plataforma de Soldeu Nova edició de la fira "Sabores del sur" per promoure els productes andalusos