Detectats nous ciberatacs el 2023

www.andorradifusio.ad

L'Agència de Protecció de Dades va registrar nou ciberatacs l'any passat. Així ho detalla en la memòria del 2023 on destaca també els 11 expedients que va obrir d'ofici, dos dels quals van acabar en amonestació o advertència. 

El 2023 hi va haver 25 notificacions de violacions de seguretat de dades a internet. Cal remarcar que setze van tenir un origen accidental, fruit d'un error humà o tècnic, tres van tenir intencionalitat desconeguda i sis estaven clarament destinades a danyar les persones o institucions afectades. La gran majoria van passar a Andorra i la resta van tenir un abast internacional. Una mica més de la meitat de les notificacions van venir del sector privat i una desena, del públic.

La institució també va tramitar onze expedients d'ofici l'any passat. La majoria es van acabar arxivant però un va acabar en amonestació a una entitat pública per incompliment del deure d'informar sobre aspectes de la confidencialitat. Un altre es va resoldre amb una advertència a una immobiliària que va demanar més dades de les que tenia dret. L'Agència de Protecció de Dades també ha explicat que l'any passat es van aturar dos expedients més per manca de recursos. 

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

El Museu de l'Electricitat celebra 15 anys renovant-se Andorra i San Marino més a prop