Detingut un resident neerlandès en una operació internacional contra el blanqueig

www.andorradifusio.ad

Un resident neerlandès està ingressat a la presó de la Comella des de dimecres quan va ser detingut a la Massana en el marc d'una operació internacional contra el blanqueig de diners, que porta per nom "Cavall de Troia". L'operació ha estat dirigida per Eurojust i hi han intervingut els Països Baixos, Espanya i Andorra. La policia espanyola ha detingut dues persones més. La xarxa tenia setze milions d'euros en comptes bancaris a Andorra i actuava a través d'una empresa constructora radicada aquí. Ha comportat el bloqueig de 300.000 euros en comptes bancaris, el decomís de tres vehicles i l'embargament d'una parcel·la.

Com informa la pàgina web d'Eurojust, la unitat de cooperació judicial de la Unió Europea, es tracta d'una operació judicial i policial conjunta entre els Països Baixos, Andorra i Espanya.

Es va produir dimecres de forma simultània als tres països. La policia andorrana va detenir, a la Massana, un resident neerlandès, que és a la presó de la Comella, i la policia espanyola va practicar dues detencions més. Les autoritats holandeses ja han demanat l'extradició del resident neerlandès detingut a la Comella. L'actuació d'aquesta xarxa se centrava en l'activitat d'una empresa de construcció amb seu a Andorra, en concret a la Massana, que invertia en projectes de construcció a gran escala. Van dipositar setze milions d'euros en comptes bancaris del Principat, la majoria d'ells fets per un narcotraficant neerlandès assassinat a Espanya l'any 2008.

Les autoritats dels tres països van registrar, també en el marc de l'operació, onze habitatges. A Espanya i Andorra s'han decomissat 60.000 euros en metàl·lic, una mansió valorada en sis milions d'euros, vehicles de luxe i s'han congelat diversos comptes bancaris. Als registres fets a ciutats holandeses s'han intervingut dues armes de foc i una gran quantitat de registres financers de la xarxa de blanqueig.

Informa: Almudena López

Comparteix:

Andorra Telecom aprova inversions per més d'1,6 milions El Col·legi de Metges interposarà un recurs al Govern