ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Detingut un resident neerlandès en una operació internacional contra el blanqueig

www.andorradifusio.ad

Un resident neerlandès està ingressat a la presó de la Comella des de dimecres quan va ser detingut a la Massana en el marc d'una operació internacional contra el blanqueig de diners, que porta per nom "Cavall de Troia". L'operació ha estat dirigida per Eurojust i hi han intervingut els Països Baixos, Espanya i Andorra. La policia espanyola ha detingut dues persones més. La xarxa tenia setze milions d'euros en comptes bancaris a Andorra i actuava a través d'una empresa constructora radicada aquí. Ha comportat el bloqueig de 300.000 euros en comptes bancaris, el decomís de tres vehicles i l'embargament d'una parcel·la.

Com informa la pàgina web d'Eurojust, la unitat de cooperació judicial de la Unió Europea, es tracta d'una operació judicial i policial conjunta entre els Països Baixos, Andorra i Espanya.

Es va produir dimecres de forma simultània als tres països. La policia andorrana va detenir, a la Massana, un resident neerlandès, que és a la presó de la Comella, i la policia espanyola va practicar dues detencions més. Les autoritats holandeses ja han demanat l'extradició del resident neerlandès detingut a la Comella. L'actuació d'aquesta xarxa se centrava en l'activitat d'una empresa de construcció amb seu a Andorra, en concret a la Massana, que invertia en projectes de construcció a gran escala. Van dipositar setze milions d'euros en comptes bancaris del Principat, la majoria d'ells fets per un narcotraficant neerlandès assassinat a Espanya l'any 2008.

Les autoritats dels tres països van registrar, també en el marc de l'operació, onze habitatges. A Espanya i Andorra s'han decomissat 60.000 euros en metàl·lic, una mansió valorada en sis milions d'euros, vehicles de luxe i s'han congelat diversos comptes bancaris. Als registres fets a ciutats holandeses s'han intervingut dues armes de foc i una gran quantitat de registres financers de la xarxa de blanqueig.

Informa: Almudena López

Comparteix: