A què es deu l'arribada massiva de temporers argentins?

www.andorradifusio.ad

L'Argentina té la cinquena inflació més alta del món, un 40% de la població pateix una situació de pobresa i 5 de cada 10 joves no pot cobrir les necessitats bàsiques. Davant aquesta situació, la població busca alternatives.

L'any 2021 marxaven unes 100 famílies diàries d'Argentina, a destinacions com Espanya, Itàlia, Uruguai, Xile o Mèxic. Però aquest any esclata el fenomen Andorra. Però, per què?

El periodista del diari "Clarín", Javier Firpodetalla que viatjar amb un passaport argentí i treballar legalment a Europa és molt captivant. Fa uns dies recollia en un interessant reportatge el parer d'argentins que viuen a Andorra i que des de feia temps advertien de l'arribada d'una allau de compatriotes, sense treball ni allotjament. La xifra es pot multiplicar perfectament per set o vuit. A més, el perfil és molt diferent del temporer habitual. "Molts dels joves que van a Andorra són del nord del país de ciutats com Formosa o Chaco que no només no tenen coneixements relacionats amb el món de la neu, sinó que no la coneixen".

Firpo ha analitzat diversos xats de joves que volen iniciar el viatge cap a Andorra. Només en un d'aquests xats ha localitzat 240 persones amb bitllet comprat per venir al Principat. I és que el somni d'una vida millor és molt temptador.

"Molts dels que viatgen adverteixen que un no és conscient de com es malviu a l'Argentina fins que marxen", afirma Firpo.

Informa: Joan A. Sarmiento-Laura Cugat

Comparteix: