Deu casos nous de menors derivats al servei de trobada familiar per una resolució judicial

www.andorradifusio.ad

El servei de trobada familiar atén mig centenar d'infants i adolescents. Deu són nous i tots venen derivats per una resolució judicial. El més difícil, tant per als menors com els progenitors, és recuperar el vincle.

Hi ha casuístiques múltiples per les quals una família és derivada al servei de trobada familiar. S'hi treballa el vincle entre progenitors i fills. Habitualment, després de trencar-se per situacions de violència, violència de gènere o negatives dels menors a veure els pares.

"Hi ha infants que tenen desconfiança cap el progenitor, que malgrat voler reprendre el contacte, no volen tornar a viure les situacions que havien viscut en el passat. Per altra banda, hi ha progenitors que no acaben d'entendre per què se'ls demana acudir al servei"

Cinta Tomàs, tècnica d'atenció social del servei de trobada familiar

Que les famílies hi acudeixen per obligació fa que costi veure voluntat de canvi. Per això, des del servei no descarten la possibilitat que es puguin derivar casos més enllà de l'àmbit judicial.

"Fer aquest treball personal d'acceptació comporta unes dificultats, i quan hi ha hagut alguna cosa que no ha funcionat i que hem de mirar de restablir, costa. Que poguessin venir d'altres àmbits que no fossin la batllia, segurament faria que partíssim d'una voluntat de canvi. L'objectiu final del servei de trobada familiar és ser una porta perquè ells (els menors) puguin naturalitzar la relació amb els progenitors."

Cinta Tomàs, tècnica d'atenció social del servei de trobada familiar

Enguany, s'han fet deu noves derivacions. En els primers sis mesos de l'any s'estan atenent 49 famílies. Poques menys que l'any passat, quan se'n van atendre 53, i més que el 2020, quan van ser 47. El servei preveu tancar el 2022 amb una xifra similar a l'últim any.

El servei de trobada familiar compta amb quatre professionals especialitzats que assisteixen i preparen les visites. Les trobades es fan de dimecres a dissabte.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

El segon dia de festa major a Encamp dedicat als més menuts Nova campanya de la policia centrada en la seguretat de motos, bicis i patinets