Deu explotacions a la Fira del bestiar d'Ordino

www.andorradifusio.ad

La quarta Fira del bestiar d'Ordino acollirà una desena d'explotacions ramaderes. Un sector en bon estat de salut i que mira els canvis urbanístics com una possibilitat per poder fer més rendible el sector. 

El sector ramader es reunirà a la Fira del bestiar d'Ordino. Seran una desena d'explotacions que es troben en bon estat i que celebren el relleu generacional. Sobre la taula, la modificació del pla d'urbanisme, que pensen que els pot beneficiar "perquè aquestes explotacions siguin rendibles", segons el cònsol menor i conseller d’Agricultura i Medi Ambient Eduard Betriu.

El comú celebra la taula conjunta amb el Govern per tractar aquests aspectes. Com a novetat de la fira, aquest any es subhastaran dues vaques brunes criades a la parròquia. El 10% del benefici es donarà a la Fundació Nostra Senyora de Meritxell amb la finalitat que les escoles puguin acostar-s'hi. De fet, el primer dia es destinarà a aquest col·lectiu.

La carn de la subhasta prové de dues explotacions de la parròquia que durant la fira rebran el segell de la reserva de la biosfera: Cal Cametes i Cal Saboyano. La fira inclourà una demostració d'oficis i activitats culturals. Se celebrarà a l'aparcament de la Tenada el dissabte 4 i el diumenge 5 de maig. A més, el Museu d'Areny-Plandolit serà gratuït.

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Kevin Ribeiro - Eric Escabias

Comparteix:

El govern veneçolà serà actor civil contra BPA La policia rep la visita del nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya