Diferents allaus provocades i espontànies en un dia de molt risc a la muntanya

www.andorradifusio.ad

Els bombers demanen evitar fer sortides a la muntanya aquests dies atès que el risc d´allaus és molt alt: se situa en nivell 4 sobre 5. Aquest divendres han continuat els tirs d'allau preventius en diferents zones.

La gran acumulació de neu dels darrers dies, amb l´augment de la temperatura posterior, fa que hi hagi un risc molt alt d´allau. De fet, les previsions apunten l'arribada d´un nou sistema frontal aquest divendres a la nit que afectaria les cotes a partir de 1.300 metres, amb precipitacions intenses.

Des dels bombers es recomana evitar sortides a la muntanya. En tot cas, recorden que una activitat lúdica i esportiva com aquesta requereix mesures preventives que sempre cal tenir en compte, com adverteix l'oficial Joan Botellé.

Al marge de la prevenció, hi ha un requisit indispensable per sortir a la muntanya, sentit comú i informació. Abans d´emprendre el camí, atenció a les previsions meteorològiques i sobretot saber com utilitzar el material que portem.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges cedides: Albert Reyes / Alex Meffre / Altres

Comparteix:

Ensurt al Tarter per una petita allau sense ferits Cornella participa en una reunió a l'OCDE per les mesures relacionades amb els tractats fiscals