ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Dilluns es tornaran a sortejar les places de batlles de la junta electoral arran de les renúncies

www.andorradifusio.ad

Dilluns que ve s'elegeixen els tres batlles que cobriran les vacants a la junta electoral arran de les renúncies dels darrers dies. Renúncies que han deixat l'òrgan sense batlles i sense poder de decisió.

El Consell Superior de la Justícia ha convocat dilluns a primera hora del matí el sorteig que determinarà els batlles que finalment cobriran les vacants a la junta electoral per restablir el funcionament correcte de l'òrgan.

Ara mateix la junta electoral només disposa de la meitat de membres i cap dels quals és batlle; per tant, no es poden prendre decisions.

Els tres batlles que formaven part de la junta van dimitir pel mateix motiu: al·legaven vincles, ja fossin personals o familiars, amb persones integrades en alguna de les candidatures que concorreran a les eleccions del 7 d'abril, una situació incompatible amb l'exercici del càrrec.

Dels tres suplents, cap està en condicions d'acceptar exercir en la junta electoral per motius diversos i, per tant, això obliga a obrir un nou procés de selecció.

Del total de batlles que exerceixen actualment, quatre en queden fora: els tres que van renunciar més un suplent. Per tant, dilluns s'han d'elegir els tres batlles titulars, dels quals sortirà el president, i els tres suplents.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Anna Ginestà

Comparteix: