ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Discrepància entre quatre forenses sobre la causa de la mort de José Luis Pereiras en la baralla de la benzinera el 2011

www.andorradifusio.ad

Discrepància absoluta entre quatre forenses sobre la causa de la mort de l'exresident gallec José Luis Pereiras en una baralla amb navalla el 23 de setembre del 2011 en una benzinera a Santa Coloma. En el judici que es fa a Corts, la defensa vol l'absolució de l'acusat perquè creu que Pereiras es va clavar l'arma accidentalment. La fiscalia reclama 14 anys per homicidi.

És la segona jornada del judici del Tribunal de Corts contra l'home acusat d'haver matat d'una punyalada l'exresident gallec .

Aquest dimarts al matí ha estat el torn de les declaracions de quatre especialistes forenses i la discrepància ha estat absoluta. La meitat considera que el processat, de nacionalitat peruana, va treure la navalla a Pereiras, la hi va clavar i li va provocar la mort.

Els altres opinen que la víctima s'hauria ferit accidentalment amb l'arma. Les diferències entre alguns dels especialistes sobre aquest afer van provocar l'acomiadament d'una forense adjunta del departament de medicina legal-forense.

La fiscalia vol reclamar 14 anys de presó per al ciutadà peruà per homicidi i la defensa en reclama l'absolució.

També s'acusa un acompanyant de la víctima de conducció sota els efectes de l'alcohol i port il·legal d'armes. I a un altre resident sud-americà per maltractaments. Un dels dubtes que plana sobre el judici és si hi va haver motivació racista en la batussa.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Laura Cugat

Comparteix:

3.236.97.49