Diversand demana un circuit per accedir als tractaments de reassignació de gènere i una llei específica pel col·lectiu LGTBIQ+

www.andorradifusio.ad

Un circuit conegut pels professionals per accedir als tractaments de reassignació de gènere i una llei específica per al col·lectiu LGTBIQ+. Són dues de les prioritats de la nova junta de l'associació Diversand. Asseguren que hi ha manca d'educació en l'àmbit i moltes traves en els tractaments sanitaris per a les persones del col·lectiu.

La reassignació de gènere continua sent un procés lent i dur per a les persones transsexuals. És per això que la nova junta de Diversand té com a prioritat aconseguir un circuit conegut pels professionals per accedir a aquest tipus de tractament. A més, demanen que estigui cobert per la CASS com s'havia acordat. "Que aquest procés sigui senzill, no revictimitzant, que no sigui una qüestió difícil", demana la vicepresidenta de l'associació, Isabella Vargas. I afegeix: "Està la llei, efectiva, però tenim una mancança d'informació i comunicació entre administració i professionals."

Des de l'associació lamenten que per a un procés de transició s'hagi de passar per un professional de la salut mental.

"Ningú ha de diagnosticar si ets home o dona perquè ser trans no és estar malalt. Si desenvolupa qualsevol trastorn és més per la no acceptació de la societat que pel fet de ser trans".
Isabella Vargas- vicepresidenta Diversand

A més a més volen promoure una llei d'igualtat específica per al col·lectiu contra els delictes d'odi i protegir les persones independentment de la seva identitat i orientació sexual. Des de Diversand defensen que l'educació continua sent el camí per avançar en drets del col·lectiu i donar-ne visibilitat.

Informa: Neus Vila
Imatges: David Moren - Arxiu RTVA

Comparteix:

Creuar la frontera i conèixer la història, principals objectius de l'escape room 'Entre fronteres El bus turístic ofereix visitar Andorra d'una manera més particular