Diverses entitats de persones amb discapacitat i l'Associació en defensa del jovent en risc reclamen a les institucions més suport i seguiment

www.andorradifusio.ad

Diverses associacions de persones amb discapacitat i l'Associació en defensa del jovent en risc d'Andorra (ADJRA) creuen que hi ha una manca d'empatia per part de les institucions i reclamen més suport i seguiment. Una reivindicació antiga, però que a causa dels darrers fets dramàtics ocorreguts han considerat necessari traslladar a l'Executiu. Comptar amb un assistent social de referència i crear una història social compartida són algunes de les principals propostes. 

Amb l'objectiu de posar totes les reivindicacions sobre la taula, diverses entitats s'han reunit aquest dimarts a la tarda a Prada Casadet; concretament se n'han trobat cinc: l'Associació de persones amb diversitat funcional d'Andorra (AMIDA), l'Associació TRANA-Esclerosi Múltiple, l'Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica (AMARE), l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Andorra (AFFMA), l'Associació de persones amb discapacitat visual i auditiva d'Andorra i l'Associació en defensa del jovent en risc d'Andorra (ADJRA). 

Reclamen més coordinació i comunicació entre les institucions, com ara la CASS, el Govern i els comuns, per resoldre els problemes econòmics i agilitar la burocràcia a l'hora de fer tràmits. En aquest sentit, també demanen tenir un assistent social de referència i crear una història social compartida.

El president de l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de Fatiga Crònica (AMARE), Manel Fernández, ha reclamat molt més seguiment d'aquelles persones vulnerables per part de les institucions perquè, posant un exemple, "potser aquella persona necessiti alguna cosa més que la pensió que se li està donant". En aquest sentit, considera que "caldria que hi hagués més empatia més enllà de la pròpia llei". 

Arran de diversos incidents exposats en el marc de la trobada, s'ha decidit reclamar també un millor accés a la justícia i una atenció adequada a les circumstàncies, sigui per patir una discapacitat o una dificultat afegida. 

Segons Fernández, l'objectiu a partir d'ara és redactar una carta amb les principals reivindicacions i enviar-la aquesta setmana al cap de Govern. En el text, també volen incloure la petició per entaular una reunió de forma conjunta. 

Informa: Judith Sáez-Laura Cugat 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Progressistes SDP demanen al Govern que tiri endavant la unitat de radioteràpia El Govern i l'ONCE col·laboren per millorar l'accés laboral de persones amb discapacitat