Dos indicadors permetran conèixer la disponibilitat d'aigua

www.andorradifusio.ad

La situació dels dipòsits d'aigua del país, amb l'excepció de la Massana, és bona. Ho ha assegurat Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, en la sessió del Consell General d'aquesta tarda.

Guillem Casal ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha dit que la situació dels dipòsits és bona, tot i l'excepció de la Massana. Ha afirmat que abans de l'hivern es tindran dos indicadors que permetran conèixer la disponibilitat d'aquest recurs. "Un primer indicador de sequera basat en dades meteorològiques i un segon d'indicador d'escassetat del recurs basat en cabals del riu, reserves d'aigua subterrània i dipòsits d'aigua potable", ha informat el ministre.

A més, ha recalcat que es vol crear una agència de l'aigua i que hi hagi una gestió coordinada. En aquest aspecte coincideixen amb l'oposició. En aquest sentit, el conseller general de Concòrdia Jordi Casadevall ha assegurat que "un cop passades les eleccions comunals es podria plantejar la signatura d'un acord institucional amb els comuns".

Casal ha informat que els comuns tenen fins a final d'any per presentar els estudis de capacitat de càrrega. Servirien per a preveure les necessitats que hi pot haver en el futur en aquest àmbit.

Informa: Pere Moliné-Laura Cugat

Comparteix:

Marc Galabert, nou representant del Govern a la CASS L'edat de jubilació dels batlles i magistrats passa als 65 anys