Dues metgesses de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell treballen en el grup de trebal de paràlisi cerebral de l'OMS

www.andorradifusio.ad

Les doctores Mercè Avellanet, cap de servei de Medicina Física i Rehabilitació, i Cristina Serra, neuropediatra del servei de Pediatria i coordinadora de la unitat de desenvolupament infantil de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, treballen des d'octubre en el grup de treball de paràlisi cerebral infantil de l'OMS. El tractament global que es fa d'aquesta patologia a Andorra ha estat clau per formar-ne part.

La paràlisi cerebral infantil afecta dos de cada mil infants. Generalment, es diagnostica en el primer o segon any de vida, però si els símptomes són lleus, es triga una mica més. Afecta la capacitat d'una persona per moure's i mantenir l'equilibri i la postura.

Es tracta de la discapacitat motora infantil més freqüent. Actualment, la unitat que en fa el seguiment a l'hospital de Meritxell n'atén un centenar i ho fa amb una visió global que integra la neurologia infantil i la rehabilitació.

Aquesta manera de funcionar no és evident i a les dues responsables, les doctores Mercè Avellanet i Cristina Serra, els ha valgut entrar al grup de treball de paràlisi cerebral infantil de l'OMS .

L'objectiu és establir quins són els mínims d'atenció que necessita qui la pateix per tenir un tractament correcte i que s'adapti tant a països amb molts recursos com als que no en tenen. 

Les dues metgesses van saber l'octubre passat que eren dues de les 19 persones de tot el món que participarien en aquest treball. A banda de poder aportar la seva experiència, també són conscients del privilegi que significa formar-ne part.

Informa: Ester Pons
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

El Pas de la Casa tanca una bona temporada d'hivern fregant els nivells de facturació d'abans de la pandèmia Es recupera la Festa de les Entitats Culturals amb els gegants com a protagonistes