El Duet Daura recupera la música tradicional del Pirineu a Casa Rossell

www.andorradifusio.ad

La música tradicional del Pirineu del Duet Daura ha convocat els amants de la cultura a l’era gran de Casa Rossell aquest vespre. Tot això emmarcat en les Jornades Europees del Patrimoni 2020.

Estan junts des del 2012 i es dediquen a la música en una recerca de les arrels musicals del Pirineu però també transmeten de manera pedagògica aquest llegat cultural al públic. De fet abans de cada cançó es preocupen de donar informació de l'autor i la procedència, però també dels instruments que toquen per executar-la. Ivan Caro explica que són instruments d'aquestes terres que han anat sent substituïts pels més moderns piano, saxo, etc. però que formen part de la història del Pirineu català i Andorra.

Amb el seu grup aquest duet s'apropa a totes les generacions i treballen perquè no es perdi la música que s'escoltava fa 70 anys a les festes majors. Aquesta tradició musical del Pirineu i malgrat les xarxes socials i les noves tecnologies té una arrel molt forta i segons el Duet Daura pot perdurar en el temps. L'altra component, Pilar Planavila, destaca que hi ha molta gent jove que està tornant a escoltar aquestes melodies antigues.

L'actuació, que ha tingut lloc a l'era gran de Casa Rossell, està emmarcada en la programació d'enguany de les Jornades Europees del Patrimoni.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

El Tribunal de Corts manté en presó provisional l'autor de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona Com afecta la pandèmia els malalts d'Alzheimer?