Els economistes alerten que "si volem seguir creixent, hi haurà gent que no podrà viure al país"

www.andorradifusio.ad

Resoldre el problema de l'habitatge és un dels reptes cabdals que les administracions han de gestionar immediatament. Un aspecte que, segons els experts, topa amb el creixement econòmic. Economia o habitatge? Aquest és el debat que haurà d'afrontar el nou Govern, segons el Col·legi d'Economistes, que creu que si el país vol seguir creixent, hi haurà gent que no hi podrà viure pel preu dels lloguers. 

El problema de l'habitatge no s'aturarà fins que el país no freni el creixement econòmic. És més, si volem seguir sent atractius i conservar la nostra identitat arribarà un moment que "al final no tothom podrà viure a Andorra", explica Eduard Jordi, degà del Col·legi d'Economistes. 

I els economistes no hi veuen una solució fàcil. Per què? Per una banda perquè si frenem i deixem d'atreure gent, destensem el mercat, però deixem de ser competitius i, per tant, se'ns cau el teixit econòmic. Per l'altra, perquè el terreny cada vegada és més escàs i els preus, més elevats. Tot això farà que en el futur trobar lloguers assequibles es convertirà en pràcticament impossible. 

Segons Jordi, "volem unes edificacions neutres, sostenibles, etc. i quan sumes tot el cost realment és molt difícil que trobis uns habitatges a un cost que després pugui repercutir en un preu que pugui accedir molta gent".

I què en pensa el col·legi dels projectes d'obra pública? "Servirà per resoldre una part del creixement passat, però si seguim creixent el problema el seguirem tenint", considera el degà del Col·legi d'Economistes.

Així doncs, una situació difícil que haurà d'afrontar el nou Govern. Segons el col·legi, aquesta legislatura serà clau per marcar el camí que seguirà el país. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: David Moreno

Comparteix:

Cauen les peticions per obtenir la nacionalitat andorrana Els economistes no creuen que el país pateixi aquesta tardor cap crisi econòmica