L'edificació i la protecció del paisatge, prioritats del Comú escaldenc

www.andorradifusio.ad

Reduir densitat d'edificació i protegir els entorns i el paisatge són dues de les línies principals que marcaran el Pla d'urbanisme d'Escaldes. Mentrestant, les torres continuen reproduint-se al centre de la parròquia.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany té clares les línies que haurà de seguir la modificació del Pla d'urbanisme que es treballa, que va fortament lligat a l'estudi de càrrega.

"S'ha de veure si s'ha de reduir densitat d'edificació. Potser es pot temporalitzar el creixement, que és una cosa que es fa en altres llocs. Sobre si es pot construir qualsevol cosa a qualsevol lloc, doncs potser hauríem de definir que en els propers sis anys es limiti un sector"
Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany

També és important per a la cònsol treballar en el respecte als entorns i el paisatge, així com protegir els béns històrics i culturals. Però amb allò que es va permetre el 2018 poc es pot fer ja. Al centre de la parròquia continuaran aixecant-se torres, i dues d'elles estan ben a prop de fer-se realitat.

"Aquells que tenen la voluntat de construir han entrat un estudi volumètric de l'illa, i ara està en aquesta fase en què el Comú ha d'acabar de veure quin és el millor estudi volumètric en relació al que ells han proposat i si hi ha hagut esmenes dels veïns, d'aquells que estan dins de la mateixa illa. El Comú ara treballa per acabar de definir això i va seguint el seu curs"
Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany

Aquests dos edificis, si finalment es materialitzen, afectarien un dels parcs i un aparcament, però la cònsol confia poder trobar alternatives, per exemple, demanant als propietaris que cedeixin places de pàrquing subterrànies.

Les taxes es mantenen

D'altra banda, des de la corporació s'ha decidit mantenir el preu de les taxes comunals. Així doncs, no s'apujarà el foc i lloc ni les taxes de serveis generals, com ara higiene i enllumenat. Tampoc s'incrementen els preus públics relacionats amb l'àmbit cultural, esportiu, d'infància o de gent gran. Per a la resta de taxes comunals, l'augment serà igual a l'IPC.

Informa: Pilar Candel
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Noves marxes lentes dels pagesos Els bancs, els més homologats amb la regulació europea