ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'efecte de les restriccions de mobilitat als estats veïns: eixos comercials buits

www.andorradifusio.ad

La imatge de carrers buits als eixos comercials centrals es repeteix aquest cap de setmana. Moltes persones entenen la situació i comprenen que cal trobar un equilibri entre la salut pública i la supervivència del teixit econòmic. Tot i la voluntat d'assimilar Andorra a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, de moment, no rebrem turistes catalans fins a les vacances de Nadal.

Els principals eixos comercials de les parròquies centrals aquest cap de setmana estan pràcticament buits. Amb restriccions a la mobilitat als estats veïns, tan sols hi passeja gent del país. Un ciutadà opina que "és una mica trist", però entén que amb la situació marcada pel tancament perimetral a Catalunya, "no s'hi pot fer res". En aquesta línia, una altra ciutadana considera que "el més important és estar oberts i donar un servei al país". En aquest sentit, ha assenyalat que "almenys tindrem Andorra per als andorrans aquesta temporada".

La majoria entén la situació. Comprèn que cal preservar la salut pública, però, alhora, és conscient de la necessitat de turisme, cabdal per a la recuperació del teixit econòmic. Alguns destaquen que "vivim d'això i és molt necessari, ens fa falta". D'altres, creuen que "l'equilibri és necessari", però remarquen que "ha de prevaler la salut de la gent".

El tancament perimetral de Catalunya impossibilita a molts poder visitar la família. Una ciutadana ha explicat que tota la seva família està a Barcelona, on no ha viatjat des del setembre. Ha afegit que "seguirem sense anar-hi i no sabem quan podrem".

Tot i la voluntat del Govern d'assimilar Andorra a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran a principi de desembre, de moment sembla que els carrers no tornaran a omplir-se de turistes catalans fins a Nadal.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala
Locució: Joel Romero

Comparteix:

3.227.247.17