El circuit mundial de quilòmetre vertical tindrà onze proves

Onze proves integraran el calendari del circuit mundial de quilòmetre vertical del 2018, una competició en la qual Ferran Teixidó ha estat referència. El corredor, que va patir problemes físics la temporada passada, encara no ha decidit si hi participarà.

El circuit tindrà aquest any un calendari més curt que el passat, de disset a onze curses. Arrencarà al maig amb la Trentapassi italiana i finalitzarà l'octubre amb la Greste de la Mughera, també a Itàlia. Enmig hi haurà alguns clàssics, com el quilòmetre vertical de Zegama, al País Basc, o la Red Bull K3. Els sis millors resultats són els que comptaran per a la general i hi haurà quatre proves que puntuaran més que la resta. La primera, la Trentapassi.

Ferran Teixidó encara ha de decidir si aquesta temporada torna a competir. El 2017 va guanyar dues proves i va ser líder de la general, però una lesió el va deixar fora de combat força mesos i va acabar desè. Sembla que els problemes físics han quedat enrere per al corredor, però si inicia una nova temporada vol estar al cent per cent a nivell físic i també gaudir de la logística necessària.

Informa: David Domingo