El PS veu amb bons ulls la proposta de Raiffeisen Andorra per a BPA

www.andorradifusio.ad
El PS veu amb bons ulls la proposta d´alguns treballadors i clients de BPA de convertir l´entitat en un banc cooperatiu. Per aquest motiu el partit es reunirà amb els impulsors de la proposta, entre els quals l´exconseller Eusebi Nomen, per analitzar-ne la viabilitat.
El primer secretari del PS, David Rios, i la consellera general, Rosa Gili, es reuniran dijous amb els impulsors de la banca col·lectiva Raiffeisen Andorra per estudiar la proposta alternativa a la subhasta de Vallbanc.

A priori, els socialdemòcrates estan a favor de fer de BPA una banca cooperativa: "Estem plenament a favor d’aquesta forma jurídica i per tant estem plenament oberts a escoltar les persones que impulsen aquesta iniciativa. Ens comprometem a partir d’ara a estudiar via els nostres assessors i tècnics la proposta que volen posar damunt la taula."

Precisament, el fet de no conèixer amb detall la proposta fa que el partit sigui prudent a l'hora de valorar-ne la viabilitat: "Tant de bo aquesta proposta pugui evolucionar i implantar-se com a solució alternativa a l’actual. També vull ser prudent, aquestes qüestions tan tècniques, solucions que poden semblar les encertades a vegades cauen per diferents motius."

Rios ha reconegut que l´actual llei de cooperatives no permet que el sector financer utilitzi aquest model societari. Tot i així, creu que si fos viable que BPA esdevingués una banca col·lectiva es podria modificar la llei per fer-ho possible.

Informa: Andrés González-Nandin Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

La vall de Rialb acull la tradicional  benedicció del bestiar Un duet de clarinet i orgue clausurarà la 16a edició del festival internacional d'orgue