El representant de la gent gran a la CASS constata que les pensions no s'ajusten al cost de la vida

www.andorradifusio.ad

El representant de la gent gran al consell d'administració de al CASS dóna suport a la proposta del raonador del ciutadà perquè es faci un estudi del cost de la vida actual i les pensions. Lluís Samper opina que les pensions més baixes s'haurien d'actualitzar fins arribar a prop dels 1.000 euros.

Segons Lluís Samper, el cost de la vida en els darrers anys ha pujat molt més que les pensions. Opina que un estudi com el que reclama el raonador del ciutadà donaria com a resultat que la vida ha pujat més que els salaris, les pensions i les subvencions, i destaca especialment els preus dels lloguers.

El representant de la gent gran al consell d'administració de la CASS afirma, a més, que la gran majoria de les pensions són inferiors al salari mínim, que crea problemes a bona part dels jubilats. Indica que només "un 15% dels jubilats tenen una pensió superior a 1.000 euros", però "els que no se'n surten són els que han cotitzat 40 anys i tenen una pensió de 600, que n'hi ha".

Samper creu que s'haurien d'apujar les pensions dels qui han cotitzat un període significatiu, almenys 20 anys, fins arribar al salari mínim, fregant els 1.000 euros. Per això, considera necessari apujar les cotitzacions i equiparar-les a les que hi ha a l'entorn.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

L'expresidenta de Reporters sense Fronteres alerta que la precarietat laboral amenaça la llibertat d'expressió Els Liberals exigeixen saber els pagaments d'Andorra Turisme a empreses nacionals i internacionals