El vi d'altura es consolida

www.andorradifusio.ad

La Borda Sabaté de Sant Julià ha acabat la verema, la recollida del raïm que després es convertirà en un dels dos vins que comercialitza la firma. Es tracta de vi d'altura, que és el que es pot conrear a Andorra i que és més difícil d'elaborar que el de les zones més planeres.

Al Principat, durant segles, es van conrear vinyes fins que una plaga anomenada fil·loxera les va matar i no es van replantar. Actualment, diversos propietaris de terra han decidit tornar-ho a provar.

La família propietària de la Borda Sabaté ja ha acabat la recollida del raïm i n'han obtingut uns 5.000 quilos. El fill del gerent, Albert Farré, ja és un autènric apassionat de l'ofici. Explica amb detall com es talla el raïm i es col·loca en capses perquè el tractor les transporti al celler, on es tractaran i s'emmagatzemaran a les botes. El seu pare, Joan Albert Farré, afirma que "darrere els projectes relacionats amb la vinya hi ha molta passió". En el seu cas, l'objectiu no és obtenir beneficis, perquè "hi poses molt de sacrifici i diners amb l'esperança que algun dia es mantingui per si sol".

Un detall interessant és que el canvi climàtic pot ajudar a fer que el conreu sigui més fàcil al Principat, ja que les temperatures mitjanes han pujat. Això contribueix a garantir la continuïtat. "El meu germà o jo continuarem la tradició", assegura l'Albert.

La Borda Sabaté ja fa prop d'una dècada que es dedica a aquest conreu

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Garcia

Comparteix:

Andorra Telecom es fa ressò d'una vulnerabilitat al xifrat de la majoria de routers comercials Un segon estudi sobre obesitat servirà per redefinir accions per combatre el sobrepès